Piagrid.com Çerez Politikası

Son güncelleme: 1 Haziran 2021

Piagrid Enerji Danışmanlık A.Ş. (Piagrid.com) sitemizde, uygulamamızda veya sizin için kullanıma sunduğumuz bütün platformlarımızda (çevrim içi veya çevrim dışı) kullanımınız sırasında sizin deneyimlerinizi geliştirmek amacıyla çerezler, pikseller, GIF’lar ve bunun gibi çerez teknolojilerinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Kullanımı Kanunu’na uygun olarak yararlanmaktayız. Bu metnin amacı, kullanım sırasında çerez ve piksel yoluyla kişisel verilerin toplanması ve kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili müşterilerimizi bilgilendirmektir. Bu metin ile kullanılan çerezlerin türleri ve bu çerezlerin nasıl kontrol edileceğini müşterilerimize açıklamaktayız.

Sitemizde ve bütün teknolojik platformlarımızda çerezleri kullanmaktan vazgeçebiliriz, kullandığımız çerezlerin fonksiyonlarını ve türlerini değiştirebiliriz veya platformumuza yeni çerezler ekleyebiliriz. Sitemizde bulundurduğumuz bu Çerez Politikası Aydınlatma Metnini her zaman güncel tutarak her türlü değişikliği bu metne yansıtırız. Çerez Politikası metninin güncelleme tarihini başlığın altından kontrol edebilirsiniz.

Kişisel verilerin işlenme amacına, toplanma yöntemine ve kimlere ve hangi amaçlarla bu verilerin aktarıldığına ulaşmak isterseniz sizin için hazırladığımız Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasını okuyabilirsiniz.

Çerezler'in Kullanımı ve Müşterilerimiz Tarafından Kontrolü

Sitemizde ve uygulamalarımızda kullanılan çerezler çeşitli amaçlarla kullanılarak kişisel verilerin işlenmesini sağlarlar. Bu çerezlerin kullanım amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Siteyi analiz ederek performansını arttırmak. Siteyi ziyaret eden kullanıcıların sayısını belirleyip, bu ziyaretçilerimizin sitemizde neler aradığını tespit ederek siteyi kullanıcılara göre optimize etmek.
  2. Sitemizin işlevselliğini arttırmak ve kullanıcılarımız için kullanım kolaylığı sağlamak. Kullanıcıların adlarının ve arama sorgularının hatırlanması ile bir sonraki ziyaretlerinde kullanıcılarımıza kolaylık sağlamak.
  3. Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılığı geliştirmek. Ziyaretçilerimizin görüntüledikleri sayfaları ve ürünleri inceleyerek ilgilendikleri konularda müşterilerimize özel reklamların görüntülenmesi.

Kullanıcılarımız her zaman çerez ve bu gibi teknolojilerin kullanımında kişisel tercihler yapabilirler. Fakat, bu platformun kullanılabilmesi için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Aynı zamanda, çeşitli Çerezler'in kapatılması halinde platformumuzdaki bazı fonksiyonların da çalışmayabileceğini kullanıcılarımıza hatırlatmak isteriz.

  • Kullanıcılarımız her zaman tarayıcı ayarlarını değiştirerek Çerez ayarlarını kişiselleştirebilirler.
  • Çerez politikası tercihleri tarayıcıya göre farklılık gösterir ve ziyaretçilerimizin platformumuza giriş yaptığı bütün cihazlardan ayrı ayrı tercihlerini yapmaları gerekmektedir.
  • Google Analytics tarafından yönlendirilen çerezleri ve reklam tercihlerini Google Analytics üzerinden yönlendirebilirsiniz.